UEFA wijst verzoek PSV af: definitief geen uitfans tegen Bodø/Glimt

UEFA wijst verzoek PSV af: definitief geen uitfans tegen Bodø/Glimt

De UEFA heeft het verzoek van PSV om de straf van een uitwedstrijd zonder publiek te verplaatsen maandag afgewezen. Het betekent dat de Eindhovenaren donderdag geen fans mee mogen nemen naar het Europa League-duel met FK Bodø/Glimt.

Vorige week besloot de UEFA dat PSV geen supporters mag meenemen naar de volgende uitwedstrijd, als gevolg van de ongeregeldheden in Londen bij het verloren duel met Arsenal (1-0).

Omdat heel wat PSV-fans de reis naar Noorwegen al hadden geboekt, vroeg PSV of het mogelijk was de straf niet tegen Bodø/Glimt te laten gelden, maar bij de daaropvolgende uitwedstrijd in Europa. De UEFA heeft dat afgewezen.

Zo’n 260 supporters hadden een kaartje gekocht. Omdat veel fans de trip naar Noorwegen niet meer kunnen cancelen, zoekt de club in de Noorse stad Bodø een locatie waar de fans de wedstrijd op tv-schermen kunnen bekijken. De 125 mensen die een zakelijk arrangement hebben geboekt voor Bodø/Glimt-PSV, mogen het stadion wél in.

PSV is al zeker van een vervolg in de Europa League. Tijdens de laatste speelronde strijdt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij met koploper Arsenal om de eerste plaats in groep A.

De groepswinnaar kwalificeert zich voor de achtste finales van de Europa League, de nummer twee speelt in februari in een tussenronde tegen een van de nummers drie van de Champions League.