Aantal slachtoffers van dodelijke schietpartijen in Rotterdam krijgt slachtofferhulp: meer dan 250 mensen.

Rotterdam is de afgelopen jaren getroffen door een toename van dodelijke schietpartijen. Om de slachtoffers van deze schietpartijen te helpen, heeft de gemeente Rotterdam een slachtofferhulpprogramma opgezet. Meer dan 250 mensen hebben al gebruik gemaakt van dit programma.

Het programma biedt slachtoffers en hun familie psychosociale ondersteuning, zoals counseling, begeleiding en advies. Het doel is om slachtoffers te helpen omgaan met de gevolgen van de schietpartij en hun leven weer op te bouwen. Het programma biedt ook financiƫle steun aan slachtoffers en hun families.

De gemeente Rotterdam heeft ook een aantal maatregelen genomen om de toename van schietpartijen tegen te gaan. Er is een speciale politie-eenheid opgericht die zich bezighoudt met het opsporen en vervolgen van schietpartijen. Er zijn ook verschillende preventieve maatregelen genomen, zoals het verstrekken van informatie aan de bevolking over de gevaren van wapens en het aanbieden van alternatieven voor geweld.

Hoewel er nog steeds veel werk te doen is om de toename van schietpartijen in Rotterdam tegen te gaan, is het belangrijk dat slachtoffers en hun families de juiste hulp krijgen. Het slachtofferhulpprogramma biedt slachtoffers en hun families de steun die ze nodig hebben om door deze moeilijke tijd te komen.