Michael van Gerwen en Danny Noppert sluiten groepsfase van Grand Slam of Darts foutloos af

Michael van Gerwen en Danny Noppert sluiten groepsfase van Grand Slam of Darts foutloos af

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben de groepsfase van de Grand Slam of Darts foutloos afgesloten. Beide Nederlandse darters hebben hun groep met overmacht gewonnen.

Van Gerwen, de nummer één van de wereld, begon zijn campagne met een 5-3 overwinning op de Schot Peter Wright. Daarna versloeg hij de Amerikaan Rob Cross met 6-2. In zijn derde wedstrijd versloeg hij de Engelse darter Nathan Aspinall met 6-3.

Noppert, die voor het eerst meedeed aan de Grand Slam of Darts, begon zijn campagne met een 5-3 overwinning op de Engelsman Ryan Joyce. Daarna versloeg hij de Schot Gary Anderson met 6-4. In zijn derde wedstrijd versloeg hij de Engelse darter James Wade met 6-1.

Van Gerwen en Noppert hebben nu een plek in de knock-outfase verdiend. Ze zullen het in de kwartfinale opnemen tegen respectievelijk de Engelsman Dave Chisnall en de Schot Peter Wright. Als Van Gerwen wint, zal hij voor het vierde jaar op rij de finale halen.

Het is duidelijk dat de Nederlandse darters in goede vorm zijn. Als ze hun vorm kunnen vasthouden, is er geen reden waarom ze niet ver kunnen komen in dit toernooi. Het wordt interessant om te zien hoe ver ze kunnen komen.