Van Gerwen wint na comeback van Kleermaker op Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zojuist de Grand Slam of Darts gewonnen. Na een spannende finale tegen de Nederlandse darter Jeffrey de Zwaan, kon Van Gerwen met een score van 16-12 de titel binnenhalen. De finale was een ware rollercoaster, waarin Van Gerwen eerst achter kwam te staan, maar uiteindelijk toch de overwinning binnenhaalde.

De finale begon als een ware thriller. Jeffrey de Zwaan begon sterk en nam al snel een voorsprong van 6-2. Van Gerwen leek even de controle te verliezen, maar wist al snel weer terug te komen in de wedstrijd. Met een score van 8-7 ging hij de tweede helft van de wedstrijd in.

In de tweede helft van de wedstrijd zagen we een hele andere Van Gerwen. Hij begon sterk en nam al snel een voorsprong van 11-7. De Zwaan gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 12-12. Uiteindelijk wist Van Gerwen toch de overwinning binnen te halen door vier legs op rij te winnen.

De finale was ook speciaal omdat het de eerste keer was dat Van Gerwen en De Zwaan tegen elkaar speelden sinds de comeback van Richard Kleermaker. Kleermaker, die eerder dit jaar met pensioen ging, had een grote invloed op beide darters. Van Gerwen was zelfs zo onder de indruk van Kleermaker dat hij na de wedstrijd zei: “Hij is een inspiratiebron voor mij en ik ben blij dat ik hem heb leren kennen”.

Met deze overwinning heeft Van Gerwen zijn status als één van de beste darters ter wereld bevestigd. Hij heeft nu al zes grote titels op zijn naam staan en lijkt nog lang niet klaar met winnen.