Vijf Nederlanders gearresteerd voor mensensmokkel uit Syrië

Vijf Nederlanders zijn gearresteerd op verdenking van mensensmokkel uit Syrië. Het gaat om twee mannen en drie vrouwen die zich schuldig hebben gemaakt aan het smokkelen van mensen uit Syrië naar Europa.

De politie heeft de verdachten in oktober 2018 gearresteerd in de provincie Noord-Holland. De verdachten worden ervan verdacht dat zij mensen hebben gesmokkeld vanuit Syrië naar Europa. De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij het organiseren van reizen vanuit Syrië naar Nederland, waarbij ze mensen hielpen om illegaal de grens over te steken.

De verdachten worden vervolgd voor mensensmokkel, oplichting, witwassen en het overtreden van de Vreemdelingenwet. De verdachten riskeren een gevangenisstraf van maximaal vijftien jaar.

De politie roept mensen op om niet mee te werken aan mensensmokkel. Het is illegaal om mensen te helpen om illegaal de grens over te steken en de politie zal hard optreden tegen mensen die hieraan meewerken.

Mensensmokkel is een ernstig misdrijf dat veel leed veroorzaakt. Het is belangrijk dat mensen die hieraan meewerken worden gestraft, zodat anderen niet in de verleiding komen om hieraan mee te doen.