Stemkloonvideo’s van artiesten niet langer toegestaan op YouTube

YouTube heeft onlangs aangekondigd dat stemkloonvideo’s van artiesten niet langer zullen worden toegestaan op hun platform. Dit betekent dat video’s die een kopie zijn van een originele video, maar waarin de stem van de artiest is vervangen door een andere stem, niet meer zullen worden geaccepteerd.

Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat artiesten hun rechten op hun eigen werk verliezen. YouTube heeft aangegeven dat het de rechten van artiesten wil beschermen en dat het niet wil dat hun werk wordt gebruikt zonder hun toestemming.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze maatregel niet alleen geldt voor artiesten, maar ook voor andere contentmakers. YouTube heeft aangegeven dat het alle video’s die worden geĆ¼pload op hun platform zal controleren op stemkloonvideo’s. Als een video wordt gevonden die een kopie is van een origineel, maar waarin de stem is vervangen, dan zal deze worden verwijderd.

Het is duidelijk dat YouTube met deze maatregel wil voorkomen dat artiesten hun rechten op hun werk verliezen. Door deze maatregel te nemen, hoopt YouTube ervoor te zorgen dat artiesten hun werk kunnen blijven beschermen en dat hun werk niet zonder hun toestemming wordt gebruikt.