Barry Manilow hield zijn homoseksualiteit jarenlang verborgen uit angst voor het einde van zijn carrière

Barry Manilow is een Amerikaanse zanger, componist en producent die wereldwijd bekend is om zijn muziek. Hij heeft talloze hits geschreven en opgenomen, waaronder “Mandy”, “Copacabana” en “Can’t Smile Without You”. Hoewel hij al jarenlang een van de meest succesvolle artiesten ter wereld is, heeft hij jarenlang zijn homoseksualiteit verborgen gehouden uit angst voor het einde van zijn carrière.

Manilow heeft altijd geweigerd openlijk over zijn seksuele geaardheid te praten, maar in 2017 kwam hij uit de kast. In een interview met People Magazine vertelde hij dat hij jarenlang had geprobeerd zijn seksuele geaardheid te verbergen omdat hij bang was dat het zijn carrière zou beïnvloeden. “Ik wilde niet dat mensen me anders zouden zien”, vertelde hij.

Hoewel Manilow nu openlijk over zijn seksuele geaardheid spreekt, is hij er nog steeds van overtuigd dat het hem carrière-gerelateerde problemen had kunnen opleveren als hij het eerder had toegegeven. “Ik denk dat als ik het eerder had toegegeven, ik niet zo’n succesvolle carrière had gehad”, zei hij.

Hoewel Manilow nu openlijk over zijn seksuele geaardheid spreekt, is hij er nog steeds van overtuigd dat het hem carrière-gerelateerde problemen had kunnen opleveren als hij het eerder had toegegeven. Hij is blij dat hij nu openlijk kan praten over zijn leven en hoop dat andere mensen die in dezelfde situatie verkeren, de moed kunnen vinden om hun ware identiteit te omarmen.