Rotterdam ziet start van Tour de France 2025 naar Noord-Frankrijk vertrekken

Rotterdam ziet start van Tour de France 2025 naar Noord-Frankrijk vertrekken

Rotterdam zal in 2025 het startpunt zijn van de Tour de France. Deze beroemde wielerwedstrijd zal voor het eerst in Nederland starten, waarna de renners richting Noord-Frankrijk zullen vertrekken.

De Tour de France is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld. Het is een race die elk jaar wordt gehouden in Frankrijk en omringende landen. De race duurt meestal drie weken en bestaat uit 21 etappes.

Het is een grote eer voor Rotterdam dat de stad het startpunt is van de Tour de France. De stad heeft al een lange traditie van wielrennen, waaronder de Ronde van Rotterdam, die al sinds 1966 wordt gehouden.

De start van de Tour de France in Rotterdam zal een enorme toeristische boost geven aan de stad. Er wordt verwacht dat er miljoenen mensen naar de stad zullen komen om de start van de race te bekijken. Daarnaast zal het ook een enorme economische impact hebben, met veel bedrijven die profiteren van de toeristische activiteit.

De Tour de France zal naar verwachting op 3 juli 2025 beginnen in Rotterdam. De renners zullen dan richting Noord-Frankrijk vertrekken, waar ze vervolgens door het hele land zullen reizen voordat ze op 25 juli in Parijs aankomen.

Het is een grote prestatie voor Rotterdam dat de stad het startpunt is van de Tour de France. Het is een unieke kans voor de stad om haar internationale profiel te verhogen en om toeristen uit alle delen van de wereld aan te trekken.