Ferrari uit 1962 voor 51 miljoen dollar geveild in New York

Er is afgelopen week een Ferrari uit 1962 geveild in New York voor een recordbedrag van 51 miljoen dollar. De auto, een Ferrari 250 GTO, is een van de meest iconische auto’s uit de geschiedenis. Het is de duurste auto ooit verkocht op een veiling.

De Ferrari 250 GTO is een van de meest gewilde auto’s ter wereld. Het is een klassieke sportwagen die in 1962 werd gebouwd door Ferrari. Er zijn slechts 36 van deze auto’s gemaakt en het is een van de meest gezochte auto’s in de wereld.

De auto die afgelopen week werd geveild, was eigendom van de Amerikaanse ondernemer Greg Whitten. Hij kocht de auto in 2000 voor 10 miljoen dollar. De veiling was een grote hit en er was veel belangstelling van kopers uit de hele wereld. Uiteindelijk was het een Amerikaanse verzamelaar die de auto won met een bod van 51 miljoen dollar.

De Ferrari 250 GTO is een symbolische auto voor liefhebbers van klassieke auto’s. Het is een unieke auto die alleen maar meer waard wordt met de tijd. De prijs die betaald werd voor deze auto is een duidelijk bewijs dat er veel liefhebbers zijn die bereid zijn om veel geld te betalen voor zo’n iconisch stukje geschiedenis.