Controle op nepkortingen in webwinkels wordt strenger, boetes kunnen worden uitgedeeld

De laatste jaren is het aantal webwinkels sterk toegenomen. Dit betekent ook dat er meer mogelijkheden zijn voor bedrijven om consumenten te lokken met nepkortingen. Om deze praktijken tegen te gaan, wordt de controle op nepkortingen in webwinkels steeds strenger.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aangekondigd dat er boetes kunnen worden uitgedeeld aan bedrijven die nepkortingen aanbieden. De boetes kunnen oplopen tot € 900.000. De ACM zal deze boetes uitdelen als bedrijven consumenten misleiden door nepkortingen aan te bieden.

Om consumenten te beschermen, is het belangrijk dat bedrijven eerlijk zijn over hun kortingen. Bedrijven moeten bijvoorbeeld duidelijk aangeven of een korting alleen geldig is voor bepaalde producten of diensten. Ook moeten ze duidelijk maken hoe lang een korting geldig is en wat de voorwaarden zijn.

De ACM raadt consumenten aan om altijd goed na te denken voordat ze een aankoop doen. Ze moeten de voorwaarden van een korting goed lezen en zich ervan bewust zijn dat sommige kortingen te mooi lijken om waar te zijn. Als er twijfels zijn, is het verstandig om contact op te nemen met de webwinkel om meer informatie te krijgen.

De controle op nepkortingen in webwinkels wordt steeds strenger en bedrijven die misleidende praktijken hanteren, kunnen worden bestraft met boetes. Consumenten moeten alert zijn en goed naar de voorwaarden van een korting kijken voordat ze een aankoop doen.