Ajax-fans mogen mogelijk niet naar Marseille reizen voor Europa League-wedstrijd

Ajax-fans mogen mogelijk niet naar Marseille reizen voor Europa League-wedstrijd

Ajax-fans die naar de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille wilden reizen, krijgen mogelijk geen toestemming. De Franse autoriteiten hebben aangegeven dat er geen Nederlandse supporters toegelaten zullen worden voor de wedstrijd.

De Franse autoriteiten hebben de maatregel genomen vanwege de veiligheid. Er is een risico dat er onrust ontstaat tussen de Nederlandse en Franse supporters. Daarom hebben de autoriteiten besloten dat er geen Nederlandse fans toegelaten zullen worden.

Deze maatregel heeft veel verontwaardiging bij Ajax-fans opgeroepen. Ze voelen zich benadeeld omdat ze niet naar de wedstrijd mogen reizen. Ook het bestuur van Ajax is boos over de maatregel. Ze vinden dat de supporters recht hebben op een veilige omgeving en dat de autoriteiten hun verantwoordelijkheid moeten nemen om dit te garanderen.

Het is nog onduidelijk of de maatregel definitief is. Ajax en de Franse autoriteiten zijn in gesprek om een oplossing te vinden. De club hoopt dat er een oplossing gevonden kan worden waardoor de supporters toch naar de wedstrijd kunnen reizen.

Hoe dan ook, Ajax-fans zullen voorlopig niet naar Marseille mogen reizen voor de Europa League-wedstrijd. De Franse autoriteiten hebben aangegeven dat er geen Nederlandse supporters toegelaten zullen worden voor de wedstrijd. Het is nog onduidelijk of dit definitief is, maar voorlopig zullen Ajax-fans thuis moeten blijven.