Alexander Zverev wint ATP Finals-partij tegen Carlos Alcaraz met enkelklachten

Alexander Zverev heeft zondagavond de ATP Finals-partij tegen Carlos Alcaraz gewonnen, ondanks dat hij last had van enkelklachten. De Duitse tennisser won de partij met 6-3, 6-4 in een tijdsbestek van 1 uur en 18 minuten.

De 23-jarige Zverev begon de wedstrijd met enkelklachten, maar hij liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Hij speelde een solide partij en had geen moeite met het overwinnen van de 18-jarige Alcaraz.

Zverev had al eerder aangegeven dat hij last had van zijn enkel, maar hij wilde toch doorzetten om de partij te winnen. Na afloop van de wedstrijd vertelde hij dat hij de pijn niet al te erg voelde. “Ik heb meer last gehad van mijn enkel in de vorige wedstrijd dan vandaag,” zei hij.

De overwinning betekent dat Zverev de tweede plaats in de groep behaalt en door gaat naar de halve finales. Daar zal hij het opnemen tegen Daniil Medvedev, die eerder op de dag ook al won van Andrey Rublev.

Het is nog onduidelijk of Zverev fit genoeg is om de halve finale te spelen. Hij zal waarschijnlijk nog een paar dagen rust moeten nemen om zijn enkel te laten herstellen. Als hij fit genoeg is om te spelen, zal hij waarschijnlijk een goede kans maken om de finale te halen.