Willem-AlexanderKoning Willem-Alexander overhandigt Erasmusprijs 2023 aan Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah

Willem-AlexanderKoning Willem-Alexander overhandigt Erasmusprijs 2023 aan Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah

Koning Willem-Alexander heeft de Erasmusprijs 2023 toegekend aan de Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah. De prijs is een jaarlijkse onderscheiding voor personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Europese cultuur.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse regering in samenwerking met de Europese Unie. De prijs is vernoemd naar de Nederlandse humanist Erasmus van Rotterdam en is bedoeld om mensen te eren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Europese cultuur.

Deze jaarlijkse prijs is toegekend aan Trevor Noah, een Zuid-Afrikaanse komiek, schrijver, producent en presentator. Hij is vooral bekend van zijn show The Daily Show, waarin hij politieke en sociale kwesties bespreekt.

Koning Willem-Alexander overhandigde de prijs aan Noah tijdens een ceremonie in Den Haag. In zijn toespraak benadrukte de koning dat Noah een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Europese cultuur. Hij zei ook dat Noah’s werk een belangrijke rol speelt bij het bevorderen van tolerantie en begrip tussen mensen van verschillende culturen.

Noah was zeer vereerd met de prijs en bedankte de koning voor de erkenning. Hij zei dat hij blij was dat hij deel uitmaakte van de lange lijst van personen die de Erasmusprijs hebben ontvangen.

Met de toekenning van de Erasmusprijs 2023 aan Trevor Noah heeft Koning Willem-Alexander een bijzondere bijdrage geleverd aan de Europese cultuur. De prijs is een erkenning voor Noah’s werk om tolerantie en begrip tussen mensen van verschillende culturen te bevorderen.