Jay Weinberg, Drummer van Slipknot, Verrast met Onverwachts Ontslag: ‘Gebroken en Overrompeld’

Jay Weinberg, de drummer van de Amerikaanse metalband Slipknot, is verrast met onverwachts ontslag. Weinberg, die de band sinds 2014 speelt, heeft een verklaring afgegeven waarin hij zegt dat hij ‘gebroken en overrompeld’ is door de plotselinge beslissing.

Weinberg begon bij Slipknot in 2014, na het vertrek van de toenmalige drummer Joey Jordison. Weinberg werd gekozen uit meer dan 15.000 kandidaten die hadden gereageerd op een oproep van de band. Weinberg was toen 19 jaar oud en had net zijn studies aan de universiteit afgerond.

In een verklaring op Twitter zei Weinberg: “Ik ben gebroken en overrompeld door dit onverwachte nieuws. Ik ben erg dankbaar voor mijn tijd bij Slipknot en voor de kans om met zo’n legendarische band te spelen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt samen.”

Slipknot heeft nog geen verklaring afgegeven over Weinbergs ontslag, maar het is duidelijk dat de band een nieuwe drummer zoekt. De band heeft al meerdere audities gehouden, maar er is nog geen nieuwe drummer aangekondigd.

Het is nog onduidelijk waarom Weinberg is ontslagen, maar het is duidelijk dat hij erg verrast was door de plotselinge beslissing. Weinberg heeft een lange carrière voor zich en zal zeker weer een band vinden waar hij kan spelen.