Code Geel: Zware Windstoten in Hele Land

Code Geel: Zware Windstoten in Hele Land

Code Geel is een waarschuwing die door het KNMI wordt uitgegeven als er zware windstoten worden verwacht in heel Nederland. Deze waarschuwing wordt afgegeven als de windsnelheid meer dan 90 kilometer per uur bedraagt. Deze waarschuwing is bedoeld om mensen te waarschuwen voor de mogelijke gevaren die gepaard gaan met deze zware windstoten.

De Code Geel-waarschuwing is afhankelijk van de windrichting en de windsnelheid. Als de windrichting noordelijk is, betekent dit dat de windkracht hoger is dan 90 kilometer per uur. Als de windrichting zuidelijk is, betekent dit dat de windsnelheid lager is dan 90 kilometer per uur.

De gevolgen van Code Geel kunnen ernstig zijn. Er kunnen schade aan gebouwen, bomen en andere objecten ontstaan. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor mensen die buiten zijn. Daarom is het belangrijk om bij Code Geel binnen te blijven en alle voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het KNMI geeft ook adviezen over wat je moet doen als je buiten bent bij Code Geel. Het is belangrijk om je aan deze adviezen te houden om zo veilig mogelijk te blijven.

Code Geel is een waarschuwing die door het KNMI wordt afgegeven als er zware windstoten worden verwacht in heel Nederland. Het is belangrijk om bij Code Geel binnen te blijven en alle voorzorgsmaatregelen te nemen om zo veilig mogelijk te blijven. Het KNMI geeft ook adviezen over wat je moet doen als je buiten bent bij Code Geel.