Fàbregas begint als hoofdcoach in Serie B aan zijn eerste klus als oud-middenvelder

Cesc Fàbregas begint aan een nieuwe uitdaging in zijn carrière. De voormalige middenvelder, die in zijn carrière al voor grote clubs als Arsenal, Barcelona en Chelsea speelde, heeft zijn eerste klus als hoofdcoach aangenomen. Hij gaat aan de slag bij Lecce, een club uit de Italiaanse Serie B.

Fàbregas maakte de overstap naar het trainersvak nadat hij in januari 2019 zijn actieve carrière beëindigde. Hij begon als assistent-trainer bij de Belgische club AS Monaco, waar hij onder meer samenwerkte met Leonardo Jardim.

De 33-jarige Spanjaard is verheugd dat hij de kans krijgt om zijn eerste stappen als hoofdcoach te zetten. “Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg om mijn carrière als trainer te beginnen. Ik heb veel geleerd van mijn ervaringen als speler en ik ben er klaar voor om mijn kennis en ervaring te delen met Lecce en hun fans”, aldus Fàbregas.

Het is een grote stap voor Fàbregas, maar hij is ervan overtuigd dat hij de club naar de Serie A kan leiden. “Ik ben hier om de club te helpen omhoog te komen naar de Serie A. Ik weet dat het een moeilijke taak is, maar ik ben er klaar voor om dit te doen en ik geloof dat we het kunnen bereiken”, aldus Fàbregas.

Met de komst van Fàbregas is Lecce erin geslaagd een grote naam in het trainersvak aan te trekken. Het is nu aan Fàbregas om de club naar de Serie A te leiden en zijn naam als trainer te vestigen.