Brobbey verontschuldigt zich niet voor puntenverlies Ajax na Tahirovic: 'Hij is een topspeler'

Brobbey verontschuldigt zich niet voor puntenverlies Ajax na Tahirovic: ‘Hij is een topspeler’

De trainer van Ajax, Erik ten Hag, heeft zich verontschuldigd voor het puntenverlies tegen Vitesse na de rode kaart van Mohammed Kudus Tahirovic. Maar Ten Hag’s assistent-trainer, Dennis Brobbey, heeft geen spijt van de beslissing om Tahirovic in het veld te laten.

Tahirovic kreeg in de slotfase van de wedstrijd een tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Hierdoor kon Ajax niet meer winnen en verloor het met 1-2. Ten Hag gaf na afloop toe dat hij de beslissing om Tahirovic in het veld te laten, had moeten heroverwegen.

Maar Brobbey is het hier niet mee eens. “Hij is een topspeler en hij heeft ons al veel punten opgeleverd”, zei hij. “Hij is een belangrijke speler voor ons en we zijn blij dat we hem in ons team hebben.”

Brobbey benadrukte ook dat er meer factoren zijn die bijdragen aan het verlies van punten. “Het is niet alleen de schuld van Tahirovic”, zei hij. “We hadden meer kansen moeten creëren en beter moeten verdedigen. We hebben deze wedstrijd verloren, maar ik ben ervan overtuigd dat we er sterker uitkomen.”

Hoewel Ten Hag zich verontschuldigde voor het puntenverlies, lijkt Brobbey ervan overtuigd dat Tahirovic een belangrijke speler is voor Ajax. Hij is van mening dat de beslissing om Tahirovic in het veld te laten, juist was en dat er meer factoren zijn die bijdragen aan het verlies van punten.