"Titanic-dinermenukaart verkocht voor 95.000 euro"

“Titanic-dinermenukaart verkocht voor 95.000 euro”

Een dinermenu dat aan boord van de Titanic werd geserveerd, is voor 95.000 euro verkocht. Het menu, dat op 14 april 1912 werd geserveerd, was een van de vele items die werden verkocht tijdens een veiling van Titanic-artefacten in Devizes, Wiltshire.

Het menu, dat werd geserveerd in de eerste klasse, bevatte onder andere kalfsvlees met krielaardappelen, gerookte zalm met saus en aardbeien met roomijs. De verkoper, Henry Aldridge & Son, verklaarde dat het menu een van de meest unieke artefacten is die ooit uit de ramp zijn gered.

De veiling trok veel belangstelling van verzamelaars uit de hele wereld. Ook waren er veel mensen die geïnteresseerd waren in andere artefacten die werden verkocht, zoals een leren koffer, een kompas en een bord met de naam van een passagier.

De veiling was een grote success en de verkoper was erg blij met de resultaten. De opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om de herinnering aan de tragedie van de Titanic levend te houden.

Het dinermenu is een uniek stuk geschiedenis dat een herinnering is aan de tragische gebeurtenissen die plaatsvonden op de avond van 14 april 1912. Het is een stukje geschiedenis dat nooit vergeten mag worden.