95.000 euro opgebracht door dinermenukaart van de Titanic

95.000 euro opgebracht door dinermenukaart van de Titanic

De Titanic was een van de meest beroemde schepen uit de geschiedenis. Het schip verging in 1912 tijdens de reis van Southampton naar New York. Hoewel de tragedie die de Titanic meemaakte tragisch is, heeft het een aantal interessante verhalen opgeleverd. Een van de meest opmerkelijke verhalen is dat een dinermenukaart van de Titanic onlangs 95.000 euro heeft opgebracht bij een veiling.

De dinermenukaart in kwestie werd gebruikt tijdens het laatste diner dat op de Titanic werd geserveerd. De menukaart is in goede staat bewaard gebleven en is een uniek stuk geschiedenis. De kaart werd geveild door een veilinghuis in Londen en het hoogste bod kwam uit de Verenigde Staten.

De menukaart biedt een fascinerende blik in de geschiedenis van de Titanic. Het toont de verscheidenheid aan gerechten die aan boord werden geserveerd, waaronder soep, vis, vlees, groenten en desserts. De kaart bevat ook informatie over de dranken die aan boord werden geserveerd, waaronder cognac, whisky en champagne.

Hoewel de tragedie die de Titanic meemaakte tragisch is, heeft het een aantal interessante verhalen opgeleverd. De dinermenukaart die 95.000 euro opbracht bij een veiling is daar een goed voorbeeld van. Het is een uniek stuk geschiedenis dat een fascinerende blik biedt in het leven aan boord van de Titanic.