Barcelona wint van Alavés door eerste goals van Lewandowski sinds september

Barcelona heeft zondag een belangrijke overwinning behaald in La Liga. De Catalanen versloegen Alavés met 2-0, dankzij twee goals van Robert Lewandowski. Dit was de eerste keer dat de Poolse spits sinds september scoorde.

De wedstrijd begon met een sterke start voor Barcelona. De Catalanen hadden al snel de leiding genomen door een doelpunt van Lewandowski. De Poolse spits had de bal ontvangen van Lionel Messi en had deze vervolgens in het doel geschoten.

Na de rust kreeg Barcelona meer kansen om te scoren. In de 65e minuut kreeg Lewandowski opnieuw de bal van Messi en schoot deze vervolgens in het doel. Dit was zijn eerste doelpunt sinds september, waardoor Barcelona de leiding nam met 2-0.

Alavés probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar Barcelona bleef sterk verdedigen en hield de voorsprong vast. Uiteindelijk won Barcelona de wedstrijd met 2-0, dankzij twee goals van Lewandowski.

De overwinning was belangrijk voor Barcelona, omdat het hen in staat stelde om de koppositie in La Liga te behouden. Met deze overwinning hebben ze hun voorsprong op Real Madrid vergroot tot vier punten.

Het was ook een belangrijke overwinning voor Lewandowski, omdat hij na een lange tijd weer twee doelpunten scoorde. De Poolse spits had al een paar wedstrijden niet gescoord, maar liet zien dat hij nog steeds een belangrijke speler is voor Barcelona.