Twitter-baas Elon Musk wil adviesraad en leeftijdsadvies voor tweets introduceren

Twitter-baas Elon Musk wil adviesraad en leeftijdsadvies voor tweets introduceren

Twitter-gebruikers kunnen hun tweets in de toekomst voorzien van een leeftijdsadvies. Ook komt er een adviesraad die beslissingen neemt over de inhoud van tweets en het blokkeren van accounts. Dat heeft de kersverse Twitter-eigenaar Elon Musk afgelopen weekend aangekondigd.

Musk legde in een tweet uit dat er straks meerdere versies van Twitter komen. Daarbij maakte hij een vergelijking met het classificatiesysteem voor films. Sommige films zijn bijvoorbeeld geschikt voor alle leeftijden, andere alleen voor volwassenen.

“Gebruikers kunnen zelf een rating kiezen. Aan de hand van feedback van gebruikers kan die rating vervolgens worden aangepast”, zei Musk.

Ook komt er een adviesraad die beslissingen neemt over de inhoud van tweets en blokkades van accounts. In die raad wil Musk mensen met allerlei verschillende standpunten.

Twitter zal volgens Musk geen grote beslissingen nemen over de inhoud van tweets zonder dat de raad daar een uitspraak over heeft gedaan. Dan gaat het bijvoorbeeld over welke content verboden is op Twitter en of bepaalde tweets een tijdelijke verbanning kunnen opleveren.