Bayern-directeur waarschuwt Mazraoui na pro-Palestijnse post: ‘Niet acceptabel’

Bayern München-directeur Karl-Heinz Rummenigge heeft een waarschuwing gegeven aan Noussair Mazraoui na diens pro-Palestijnse post op sociale media. De post, waarin Mazraoui steun betuigde aan de Palestijnen, was volgens Rummenigge “niet acceptabel”.

Mazraoui, een speler van Ajax, had op Instagram een foto geplaatst met de tekst: “Voor alle Palestijnen die lijden, wees sterk”. Rummenigge reageerde hierop door te zeggen dat Bayern München “een club is die neutraal is in politieke zaken”. Hij voegde eraan toe dat de club “geen politieke uitspraken” maakt en dat spelers dit ook niet mogen doen.

De directeur benadrukte dat Bayern München een club is die “respect en verdraagzaamheid” hoog in het vaandel heeft staan. Hij zei dat spelers hun mening mogen uiten, maar dat ze dit op een verantwoordelijke manier moeten doen. Rummenigge voegde eraan toe dat de club “zich niet zal bemoeien met politieke discussies”.

Hoewel Mazraoui’s post niet direct gericht was tegen Bayern München, heeft Rummenigge duidelijk gemaakt dat de club geen politieke uitspraken tolereert. Het is belangrijk dat spelers hun mening kunnen uiten, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat ze dit op een verantwoordelijke manier doen.