Bedrijf in Renswoude geruimd na vogelgriep: 65.000 kippen getroffen

Bedrijf in Renswoude geruimd na vogelgriep: 65.000 kippen getroffen

In Renswoude is een bedrijf geruimd nadat er vogelgriep werd geconstateerd. In totaal zijn 65.000 kippen getroffen door de ziekte. Het bedrijf heeft de beslissing genomen om alle kippen te laten verwijderen uit voorzorg.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het bedrijf bezocht en heeft bevestigd dat er sprake is van vogelgriep. De NVWA heeft ook bevestigd dat er geen risico is voor de volksgezondheid.

Het bedrijf heeft direct maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Er is een 3 kilometer grote zone rond het bedrijf afgezet waarbinnen geen vogels mogen worden vervoerd. Ook is er een verbod ingesteld op het vervoer van vogels naar andere plaatsen in Nederland.

De NVWA heeft aangegeven dat het bedrijf de kosten van de maatregelen zal vergoeden. Ook zal het bedrijf de kosten van de verwijdering van de kippen vergoeden.

De NVWA heeft aangegeven dat er geen verdere maatregelen nodig zijn om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. De NVWA blijft echter alert op mogelijke nieuwe gevallen van vogelgriep.