Grootste ziekenhuis Gaza blijft in catastrofale situatie, zorgen om lot tientallen baby's

Grootste ziekenhuis Gaza blijft in catastrofale situatie, zorgen om lot tientallen baby’s

Het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza is het grootste ziekenhuis van de Gazastrook. Het ziekenhuis heeft te maken met een catastrofale situatie, wat grote gevolgen heeft voor de gezondheidszorg voor de inwoners van Gaza.

Het Al-Shifa ziekenhuis heeft te maken met een gebrek aan medicijnen, medische apparatuur en personeel. Er is een tekort aan basisvoorzieningen zoals stromend water, elektriciteit en brandstof. Door deze tekorten kunnen patiƫnten niet goed behandeld worden.

De situatie is het meest dramatisch voor de tientallen baby’s die in het ziekenhuis liggen. Door het gebrek aan medicijnen en medische apparatuur is er een grote kans dat de baby’s niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

De Verenigde Naties hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevolgen van de situatie in Gaza. Ze hebben gepleit voor een onmiddellijke verbetering van de toegang tot gezondheidszorg in Gaza. Ook hebben ze gevraagd om internationale steun om de situatie te verbeteren.

Het is belangrijk dat er een oplossing wordt gevonden voor de situatie in het Al-Shifa ziekenhuis. Alleen zo kunnen de baby’s en andere patiĆ«nten in Gaza de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het is aan de internationale gemeenschap om hier actie op te ondernemen.