Aantal doden bij Hamas-aanval in Israël geschat op 1.200

Aantal doden bij Hamas-aanval in Israël geschat op 1.200

De recente aanval van Hamas op Israël heeft een schokgolf door de regio veroorzaakt. Volgens de Israëlische autoriteiten is het aantal doden bij de aanval geschat op 1.200.

De aanval begon toen Hamas, een Palestijnse terreurgroep, raketten afvuurde op Israëlische steden en dorpen. De Israëlische luchtmacht reageerde door luchtaanvallen uit te voeren op doelen in Gaza, waaronder militaire basis en tunnels.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat de aanval een “historisch hoogtepunt” was in de strijd tegen Hamas. Hij zei ook dat de Israëlische luchtmacht “meer dan 1.000 terroristische doelen” had geraakt.

Volgens de Palestijnse autoriteiten zijn er meer dan 1.200 mensen omgekomen bij de aanval, waaronder veel burgers. Ook zijn er meer dan 5.000 mensen gewond geraakt.

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de situatie en hebben beide partijen opgeroepen om een einde te maken aan de gewelddadige confrontatie. Ze hebben ook een onderzoek aangekondigd om te bepalen of er mogelijk sprake is geweest van oorlogsmisdaden.

Het is duidelijk dat de situatie in Israël en Gaza ernstig is en dat er dringend maatregelen moeten worden genomen om een einde te maken aan het geweld. De internationale gemeenschap moet samenwerken om een vreedzame oplossing te vinden voor het conflict.