Bas Dost van NEC verlaat ziekenhuis met ingebrachte inwendige defibrillator

Bas Dost, voormalig speler van NEC, heeft het ziekenhuis verlaten met een ingebrachte inwendige defibrillator. Deze defibrillator is geïmplanteerd om Bas’ hartritme te reguleren.

Bas Dost werd eerder deze maand opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hartritmestoornis. Na een aantal tests en onderzoeken werd besloten dat hij een inwendige defibrillator nodig had om zijn hartritme te reguleren.

De inwendige defibrillator is een apparaat dat elektrische schokken afgeeft om de hartslag te reguleren. Het apparaat wordt geïmplanteerd in de borst en is verbonden met de linkerboezem. De defibrillator kan de hartslag detecteren en elektrische schokken afgeven als de hartslag abnormaal is.

Bas Dost is nu uit het ziekenhuis ontslagen en heeft de inwendige defibrillator bij zich. Hij zal regelmatig controles ondergaan om te controleren of de defibrillator goed werkt.

Het is belangrijk dat mensen met een hartritmestoornis hun toestand goed in de gaten houden en regelmatig controles ondergaan. Als je denkt dat je een hartritmestoornis hebt, raadpleeg dan onmiddellijk je arts.