'Agent spreekt over schieten op trekker tijdens protest: 'Ik had het niet moeten doen'

‘Agent spreekt over schieten op trekker tijdens protest: ‘Ik had het niet moeten doen’

Een agent die betrokken was bij een schietincident tijdens een protest in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt. De agent, Jacob Knight, had geschoten op een demonstrant die een trekker bestuurde. Knight zei dat hij het niet had moeten doen en dat hij spijt heeft van zijn actie.

Het incident vond plaats tijdens een protest tegen de verkiezing van de Republikeinse gouverneur Scott Walker. Demonstranten probeerden de toegang tot het gebouw te blokkeren waar Walker zich bevond. Knight was een van de agenten die ingezet werd om de demonstranten te verwijderen.

Knight zei dat hij de trekker had geschoten omdat hij dacht dat de bestuurder een gevaar vormde voor de agenten en andere demonstranten. Hij zei dat hij het niet had moeten doen en dat hij spijt heeft van zijn actie. Knight zei ook dat hij geleerd had van het incident en dat hij zich bewust was van de gevolgen van zijn acties.

Het incident heeft veel kritiek opgeroepen van activisten en burgers die vinden dat de politie te hard optreedt tegen demonstranten. Er is ook kritiek op Knight voor het schieten op de trekker. Knight heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt en heeft gezegd dat hij spijt heeft van zijn actie. Het incident is nu onderwerp van onderzoek door de autoriteiten.