Recordbedrag van 110.000 euro betaald voor 1-cent munt

Afgelopen week heeft een anonieme verzamelaar een recordbedrag van 110.000 euro betaald voor een 1-cent munt. De munt is afkomstig uit het jaar 1920 en is een van de zeldzaamste munten die ooit zijn geslagen.

De munt is geslagen in de staat New Jersey en is een van de weinige munten die deze staat ooit heeft geproduceerd. De munt is gemaakt van koper en heeft een afbeelding van een vliegende vogel op de voorkant. De achterkant bevat de tekst “E Pluribus Unum” wat Latijn is voor “Eén uit vele”.

De verzamelaar die de munt heeft gekocht, is een verzamelaar uit de Verenigde Staten die al jarenlang verzamelt. Hij heeft gezegd dat hij de munt heeft gekocht omdat hij deze al jaren wilde hebben.

Het bieden op de munt begon bij een bedrag van 10.000 euro en steeg in korte tijd naar 110.000 euro. De verzamelaar die de munt heeft gekocht, was erg blij met zijn aankoop en zei dat hij er trots op is dat hij deze unieke munt in zijn verzameling heeft.

Het recordbedrag dat de verzamelaar heeft betaald, is een duidelijk bewijs van hoe waardevol sommige munten kunnen zijn. Veel verzamelaars zijn bereid om veel geld uit te geven om hun verzameling te verrijken met unieke en zeldzame munten.