Menzis verhoogt premie basisverzekering met 5,50 euro

Menzis heeft aangekondigd dat de premie voor hun basisverzekering met 5,50 euro per maand zal stijgen. De verhoging gaat in vanaf 1 januari 2021 en geldt voor alle verzekerden van Menzis.

De verhoging is het gevolg van een aantal veranderingen in de zorgverzekeringen. De veranderingen zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg die verzekerden krijgen. Er zijn ook nieuwe regels ingevoerd om te voorkomen dat mensen te veel betalen voor hun zorg.

De verhoging is een van de maatregelen die Menzis heeft genomen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Ook heeft Menzis aangekondigd dat er meer geld beschikbaar is voor preventieve zorg, zoals vaccinaties en screenings. Daarnaast wordt er meer geld uitgetrokken voor mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes en astma.

De verhoging van de premie is niet alleen bedoeld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, maar ook om de kosten te dekken die Menzis maakt voor deze veranderingen. Door de verhoging van de premie kunnen verzekerden erop vertrouwen dat ze de beste zorg krijgen die er beschikbaar is.

Hoewel de verhoging van de premie een extra kostenpost betekent voor veel mensen, is het belangrijk om te beseffen dat dit een investering is in je gezondheid. Door de veranderingen die Menzis doorvoert, krijg je betere zorg en kun je erop vertrouwen dat je niet te veel betaalt voor je zorg.