AZ verliest bij Aston Villa in Conference League en vreest voor salonvoetbal

AZ verliest bij Aston Villa in Conference League en vreest voor salonvoetbal

AZ heeft vandaag een zware nederlaag geleden bij Aston Villa in de Conference League. De Alkmaarders verloren met 0-2, waardoor ze de koppositie in de groep verloren. AZ staat nu tweede in de groep met vier punten, terwijl Aston Villa de leiding heeft met zes punten.

De nederlaag is een grote teleurstelling voor AZ, dat hoopt op een plaats in de knock-outfase van de competitie. De ploeg van trainer Arne Slot had deze wedstrijd nodig om de koppositie te behouden, maar het lukte niet.

De verliezende ploeg was duidelijk teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. AZ-speler Teun Koopmeiners zei: “We hadden hier vandaag meer willen bereiken. We hadden de koppositie willen behouden, maar dat is helaas niet gelukt.”

De nederlaag betekent dat AZ nu in een lastig parket zit. De ploeg moet nu hopen op een goed resultaat tegen FC Midtjylland om de kans op een plaats in de knock-outfase te vergroten. Als AZ niet slaagt in het behalen van een goed resultaat, dan bestaat er het gevaar dat de ploeg uitkomt in een saloncompetitie.

Het is nu aan AZ om te bewijzen dat ze het vermogen hebben om in de knock-outfase te komen. Alleen dan kunnen ze voorkomen dat ze uitkomen in een saloncompetitie.