Martien R. veroordeeld tot zestien jaar cel voor wapen- en drugshandel

Martien R. veroordeeld tot zestien jaar cel voor wapen- en drugshandel

Martien R. is veroordeeld tot zestien jaar celstraf voor het handelen in wapens en drugs. De rechtbank in Rotterdam heeft deze straf opgelegd aan de 33-jarige man uit Amsterdam.

Martien R. werd vorig jaar gearresteerd na een onderzoek van de politie naar een criminele organisatie die zich bezighield met het verhandelen van wapens en drugs. Volgens de officier van justitie was Martien R. een belangrijke speler binnen deze organisatie.

Tijdens het proces werd duidelijk dat Martien R. betrokken was bij de verkoop van meer dan twintig verschillende soorten drugs, waaronder cocaïne, heroïne, MDMA en hasj. Ook werd hij ervan beschuldigd dat hij betrokken was bij de verkoop van meer dan twintig verschillende soorten wapens, waaronder pistolen, geweren en machinegeweren.

De rechtbank achtte Martien R. schuldig aan het handelen in wapens en drugs en veroordeelde hem tot zestien jaar celstraf. De rechter benadrukte dat de straf bedoeld was om een signaal af te geven dat dit soort criminaliteit niet getolereerd wordt.

Martien R. heeft aangegeven dat hij in beroep gaat tegen de veroordeling. Hij stelt dat hij onschuldig is en dat hij onrechtvaardig behandeld is door de rechtbank. Het is afwachten wat de uitspraak van het hof zal zijn.