Hamas probeert Palestijnse kwestie met aanval op Israël opnieuw aan de orde te stellen

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft de afgelopen weken verschillende raketten afgevuurd op Israël. Deze aanval is een poging om de Palestijnse kwestie opnieuw aan de orde te stellen.

Hamas is een Palestijnse terreurbeweging die in 1987 werd opgericht. De beweging is voornamelijk actief in de Gazastrook, waar ze de facto de macht hebben. Hamas staat bekend als een anti-Israëlische organisatie en heeft als doel om de Israëlische bezetting van Palestina te beëindigen.

De recente raketaanvallen van Hamas zijn bedoeld om de Palestijnse kwestie opnieuw aan de orde te stellen. De aanvallen zijn een poging om de internationale gemeenschap er toe te bewegen om meer druk uit te oefenen op Israël om de bezetting van Palestina te beëindigen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat deze aanvallen veel effect zullen hebben. Israël heeft al meerdere malen aangetoond dat het niet bang is voor Hamas en dat het bereid is om hard op te treden tegen de terreurbeweging. Bovendien hebben veel landen, waaronder de Verenigde Staten, Israël gesteund in zijn strijd tegen Hamas.

Hoewel Hamas met deze aanvallen probeert om de Palestijnse kwestie opnieuw aan de orde te stellen, is het onwaarschijnlijk dat dit veel effect zal hebben. De internationale gemeenschap lijkt niet geneigd om Israël onder druk te zetten om de bezetting van Palestina te beëindigen. Als Hamas echt iets wil bereiken, dan zal het andere strategieën moeten bedenken.