Frank Houben (84), Oud-commissaris van de Koningin, Overleden

Frank Houben (84), oud-commissaris van de Koningin, is op dinsdag 7 juli 2020 overleden. Hij was een gewaardeerd en gerespecteerd lid van de Nederlandse samenleving.

Frank Houben heeft een lange carrière in het openbaar bestuur achter de rug. Hij begon als burgemeester van de gemeente Venlo in 1977. In 1984 werd hij benoemd tot Commissaris van de Koningin in de provincie Limburg. In die functie was hij verantwoordelijk voor het bestuur van de provincie.

Frank Houben was een bevlogen bestuurder die altijd klaar stond om zijn provincie te dienen. Hij was een voorstander van een goede samenwerking tussen de verschillende gemeenten in Limburg. Ook was hij een groot voorstander van het behoud van de Limburgse cultuur en traditie.

Tijdens zijn carrière ontving Frank Houben veel lof en waardering. In 2004 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook kreeg hij de titel van Ereburger van Venlo.

Frank Houben was een gewaardeerd en gerespecteerd lid van de Nederlandse samenleving. Hij zal worden gemist door zijn familie, vrienden en collega’s.