Lilian Marijnissen over de gevolgen van Rutte IV: ‘Er zijn alleen maar problemen bijgekomen’

Lilian Marijnissen, leider van de SP, heeft kritiek geuit op het kabinet van premier Mark Rutte. Volgens Marijnissen heeft het kabinet, bekend als Rutte IV, alleen maar problemen bijgebracht in plaats van oplossingen.

Marijnissen stelt dat het kabinet Rutte IV de verkeerde prioriteiten stelt. Ze zegt dat het kabinet meer geld uitgeeft aan de verhoging van het minimumloon, maar dat er tegelijkertijd miljarden euro’s worden uitgegeven aan belastingverlagingen voor de rijkste Nederlanders. Volgens Marijnissen is dit een verkeerde keuze, omdat de rijken al genoeg geld hebben en de armen juist meer geld nodig hebben.

Daarnaast stelt Marijnissen dat het kabinet Rutte IV niet genoeg doet om de groeiende kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Ze zegt dat de regering meer moet doen om ervoor te zorgen dat iedereen eerlijke kansen krijgt, ongeacht hun inkomensniveau.

Marijnissen stelt ook dat het kabinet Rutte IV niet genoeg doet om de klimaatcrisis aan te pakken. Ze zegt dat de regering meer moet doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en duurzame energiebronnen te gebruiken.

Tot slot stelt Marijnissen dat het kabinet Rutte IV geen oplossingen biedt voor de problemen waar Nederland mee te maken heeft. Volgens haar is het kabinet te veel gericht op kortetermijnoplossingen, terwijl er structurele oplossingen nodig zijn om de problemen op lange termijn aan te pakken.

Kortom, volgens Marijnissen heeft het kabinet Rutte IV alleen maar problemen bijgebracht in plaats van oplossingen. Ze stelt dat de regering meer moet doen om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en structurele oplossingen te bieden voor de problemen waar Nederland mee te maken heeft.