Schulting verwacht snel weer te kunnen schaatsen na ongeluk: 'Geluk gehad'

Schulting verwacht snel weer te kunnen schaatsen na ongeluk: ‘Geluk gehad’

Schaatser Ireen Schulting heeft een ongeluk gehad waardoor ze haar trainingen moest staken. Maar de wereldkampioene allround heeft geluk gehad en verwacht snel weer te kunnen schaatsen.

Schulting liep vorige week een knieblessure op tijdens een training. Ze moest haar trainingen staken en de komende weken rust houden. Maar de 24-jarige schaatser uit Heerenveen heeft geluk gehad. “Ik heb geluk gehad dat het niet erger is”, zei Schulting tegen de NOS.

De schaatsster verwacht dat ze binnenkort weer op het ijs kan staan. “Ik hoop dat ik binnenkort weer kan schaatsen. Ik voel me al veel beter en ik denk dat ik binnenkort weer op het ijs kan staan”, zei Schulting.

Schulting heeft de afgelopen jaren veel succes gehad op het ijs. Ze won twee keer de wereldkampioenschappen allround en won ook twee keer de wereldbeker allround. Ook won ze twee keer de Europese titel allround.

Schulting is blij dat ze binnenkort weer kan schaatsen. “Ik ben blij dat ik binnenkort weer kan schaatsen en ik hoop dat ik mijn prestaties van vorig jaar kan evenaren of zelfs overtreffen”, aldus Schulting.