Vorig jaar bereikte armoede het laagste niveau in 45 jaar

Vorig jaar bereikte armoede in Nederland het laagste niveau in 45 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal mensen met een lager inkomen dan de armoedegrens in 2019 lager dan ooit tevoren.

De armoedegrens is een officiële maatstaf die wordt gebruikt om armoede te meten. Het CBS berekent deze grens door het inkomen van een huishouden te vergelijken met het gemiddelde inkomen van alle Nederlandse huishoudens. Als het inkomen van een huishouden lager is dan 60% van het gemiddelde inkomen, wordt dit huishouden als arm beschouwd.

Volgens het CBS was het aantal mensen dat onder de armoedegrens viel in 2019 lager dan ooit tevoren. Er waren ongeveer 1,2 miljoen mensen die onder de armoedegrens vielen, wat neerkomt op een daling van bijna 10% ten opzichte van 2018.

De daling van het aantal mensen dat onder de armoedegrens viel, werd vooral veroorzaakt door een toename van het aantal mensen met een hoger inkomen. Het CBS stelt dat deze toename te wijten is aan de economische groei die Nederland heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Hoewel de daling van armoede een positief teken is, zijn er nog steeds veel mensen die onder de armoedegrens leven. Het CBS stelt dat er nog steeds veel werk moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland een goed leven kan leiden.