Shakhtar Donetsk verrast onder leiding van trainer Pusic met overwinning op Barcelona in Champions League

Shakhtar Donetsk verrast onder leiding van trainer Pusic met overwinning op Barcelona in Champions League

Shakhtar Donetsk heeft onder leiding van hun trainer Mircea Lucescu een verrassende overwinning geboekt tegen Barcelona in de Champions League. De Oekraïense club won met 0-2 in Camp Nou, wat een grote verrassing was voor de voetbalwereld.

Het was de eerste keer dat Shakhtar Donetsk won van Barcelona in de Champions League. De Oekraïense club had al eerder geprobeerd om te winnen van de Catalaanse club, maar was tot nu toe niet in staat geweest om dat te doen.

De overwinning kwam door de tactische beslissingen van hun trainer Mircea Lucescu. Hij had een aanvallend systeem gekozen dat gericht was op het verdedigen van de balans en het creëren van kansen voor zijn spelers. Hij had ook een aantal spelers gekozen die geschikt waren voor het systeem en die de kans hadden om te scoren.

De overwinning was ook te danken aan de prestaties van de spelers. Ze speelden met veel energie en waren in staat om de druk van Barcelona te weerstaan. De twee doelpunten werden gemaakt door Marlos en Junior Moraes, die beide uitstekende prestaties leverden.

De overwinning is een grote verrassing voor Shakhtar Donetsk en hun trainer Mircea Lucescu. Het is een bewijs dat zij in staat zijn om te concurreren met de beste teams in Europa en dat ze een serieuze kans maken om ver te komen in de Champions League.