Oekraïense soldaat omgekomen door explosie van granaat die hij als geschenk ontving

Afgelopen week heeft een tragisch incident plaatsgevonden in Oekraïne. Een Oekraïense soldaat is omgekomen door een explosie van een granaat die hij als geschenk had ontvangen.

Het incident vond plaats in de stad Charkov, waar de soldaat, genaamd Andriy Zabolotny, op bezoek was bij een vriend. De granaat was een cadeau dat hij had gekregen van een andere vriend.

De granaat was een oude, niet-ontplofbare granaat die als souvenir werd verkocht. Helaas werd de granaat per ongeluk geactiveerd toen Zabolotny het cadeau uitpakte. Hij raakte ernstig gewond en overleed later aan zijn verwondingen.

De autoriteiten hebben de verkoop van deze souvenirs verboden en er wordt onderzoek gedaan naar de verkoper. Ook is er een onderzoek ingesteld naar de persoon die de granaat aan Zabolotny heeft gegeven.

Het incident is een tragische herinnering aan de gevaren van het spelen met oude wapens. Het is belangrijk om te onthouden dat oude wapens nog steeds gevaarlijk kunnen zijn, zelfs als ze als souvenir worden verkocht.