Italiaanse rechter legt beslag op 779 miljoen euro van Airbnb

Italiaanse rechter legt beslag op 779 miljoen euro van Airbnb

De Italiaanse rechter heeft vorige week een beslag gelegd op 779 miljoen euro van Airbnb. Deze maatregel is genomen omdat de rechter van mening is dat Airbnb niet voldoet aan de Italiaanse belastingwetgeving.

Airbnb heeft een kantoor in Italiƫ, maar het bedrijf betaalt geen belastingen in het land. Volgens de Italiaanse autoriteiten heeft Airbnb in de afgelopen jaren meer dan 1 miljard euro aan belastingen verzuimd te betalen.

De Italiaanse rechter heeft de beslaglegging goedgekeurd om Airbnb te dwingen de belastingen te betalen. Het bedrijf heeft al aangegeven dat het de beslaglegging zal aanvechten.

Airbnb is niet de enige die in de problemen komt met de Italiaanse belastingwetgeving. Er zijn ook andere bedrijven die niet aan de wetgeving voldoen. De Italiaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze meer bedrijven zullen controleren en dat er meer beslagleggingen zullen volgen.

Het is nog onduidelijk wat er met het geld zal gebeuren als Airbnb de belastingen betaalt. Het bedrijf kan het geld terugkrijgen, maar er zijn ook andere opties. De Italiaanse autoriteiten zullen een beslissing nemen over wat er met het geld moet gebeuren.

De beslaglegging op 779 miljoen euro van Airbnb is een duidelijke waarschuwing voor andere bedrijven die niet aan de Italiaanse belastingwetgeving voldoen. De autoriteiten zullen strenger optreden tegen bedrijven die niet voldoen aan de wetgeving en meer beslagleggingen volgen.