De winnaar van de beste journalistieke podcast: Het geheim van Mallorca

De journalistieke podcast Het geheim van Mallorca is uitgeroepen tot de winnaar van de beste journalistieke podcast van 2020. De podcast, die wordt gepresenteerd door journaliste Eva Jinek, onderzoekt de mysterieuze verdwijning van een Nederlandse vrouw op het Spaanse eiland Mallorca.

De podcast is een productie van Eva Jinek en de NPO Radio 1. Het verhaal begint met de verdwijning van de Nederlandse vrouw, waarna Eva Jinek en haar team een reis naar Mallorca maken om meer te weten te komen over wat er precies is gebeurd.

Tijdens hun onderzoek komen ze meer te weten over de omgeving, de lokale bevolking en de politieke situatie op Mallorca. Ze spreken met mensen die betrokken zijn bij het verhaal en leren meer over de mysterieuze verdwijning.

De podcast is een interessante mix van journalistiek onderzoek en verhalenvertelling. Het verhaal wordt verteld door Eva Jinek en haar team, die hun bevindingen op een boeiende manier presenteren. De podcast is een must-listen voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistiek onderzoek en verhalenvertelling.

Het geheim van Mallorca heeft de prijs gewonnen vanwege het unieke verhaal, de interessante interviews en de boeiende manier waarop het verhaal wordt verteld. De podcast is een goed voorbeeld van hoe journalistiek onderzoek kan worden gebruikt om interessante verhalen te vertellen.