Italiaans burgerschap verleend aan zieke Britse baby voor medische behandeling

Italiaanse regering verleent Italiaans burgerschap aan zieke Britse baby

De Italiaanse regering heeft onlangs het Italiaanse burgerschap verleend aan een zieke Britse baby, waardoor deze toegang krijgt tot de medische zorg die hij nodig heeft. De baby, Alfie Evans, is twee jaar oud en lijdt aan een onbekende neurologische aandoening.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Angelino Alfano, heeft de beslissing genomen om de baby het Italiaanse burgerschap te verlenen, waardoor hij toegang krijgt tot de medische zorg die hij nodig heeft. Het verlenen van het Italiaanse burgerschap is een uitzonderlijke maatregel die alleen wordt genomen in noodsituaties.

Het verlenen van het Italiaanse burgerschap aan Alfie Evans is een grote stap voorwaarts in de strijd om zijn leven te redden. De Italiaanse regering heeft laten weten dat ze bereid zijn om Alfie alle medische hulp te bieden die hij nodig heeft, waardoor hij toegang krijgt tot de best mogelijke medische behandeling.

De Italiaanse regering hoopt dat deze stap de Britse regering ertoe zal aanzetten om Alfie de best mogelijke medische zorg te bieden. De Britse regering heeft eerder aangegeven dat ze niet bereid is om Alfie naar Italiƫ te laten gaan voor medische behandeling.

Het verlenen van het Italiaanse burgerschap aan Alfie Evans is een stap in de goede richting en een gebaar van solidariteit met de familie van Alfie. De Italiaanse regering hoopt dat deze stap de Britse regering ertoe zal aanzetten om Alfie de best mogelijke medische zorg te bieden.