Slipknot zegt vaarwel tegen drummer Jay Weinberg

Slipknot, de Amerikaanse metalband, heeft onlangs het vertrek van hun drummer Jay Weinberg aangekondigd. Weinberg was sinds 2014 lid van de band en speelde op hun laatste album We Are Not Your Kind.

De band heeft een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat Weinberg de band verlaat om andere muzikale projecten te kunnen verkennen. De verklaring luidt: “We willen Jay bedanken voor zijn bijdrage aan Slipknot. Hij heeft ons geholpen om onze laatste album te maken en heeft ons geïnspireerd om nieuwe muziek te maken. We wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige projecten.”

Weinberg is de tweede drummer die de band verlaat in de afgelopen jaren. In 2016 verliet Joey Jordison de band na een lange carrière. Hoewel er geen verdere details zijn vrijgegeven over Weinbergs vertrek, lijkt het erop dat de band op zoek is naar een nieuwe drummer.

Het vertrek van Weinberg is een grote verandering voor Slipknot, maar de band heeft laten weten dat ze door zullen gaan met hun muziek. Ze hebben al een aantal shows gepland voor 2021 en hopen dat ze hun fans kunnen blijven entertainen met hun muziek.

Hoewel Slipknot vaarwel zegt tegen Weinberg, wensen ze hem het allerbeste in zijn toekomstige projecten. Het is nog niet bekend wie de nieuwe drummer van de band zal worden, maar we kunnen er zeker van zijn dat Slipknot de beste persoon zal vinden om hun muziek naar een nieuw niveau te brengen.