Beveiligingsmaatregelen op luchthaven Hamburg structureel versterkt na gijzeling

De luchthaven Hamburg heeft recentelijk structurele beveiligingsmaatregelen versterkt na een gijzeling die plaatsvond op de luchthaven in juli 2019. De gijzeling werd uitgevoerd door een man die een nep-vuurwapen bij zich had en eiste dat hij naar Afghanistan werd gebracht. De gijzeling duurde ongeveer vier uur voordat de politie de man kon overmeesteren.

De luchthaven heeft sindsdien verschillende maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Er is meer personeel aangesteld om de veiligheid te verhogen en er zijn extra beveiligingscontroles ingevoerd. Er is ook een verbeterd camerasysteem geïnstalleerd om de beveiliging te verbeteren.

Om de veiligheid te verbeteren, heeft de luchthaven ook een verhoogd niveau van bewaking ingevoerd. Er is meer politie aanwezig op de luchthaven en er worden meer controles uitgevoerd op bagage en andere persoonlijke eigendommen. Er wordt ook meer aandacht besteed aan het verhogen van het bewustzijn van het personeel over mogelijke bedreigingen.

De luchthaven heeft ook een nieuw systeem geïmplementeerd dat bedoeld is om mogelijke dreigingen te detecteren. Het systeem is ontworpen om te helpen bij het identificeren van personen met een crimineel verleden of met een gevaarlijk profiel.

De luchthaven Hamburg heeft duidelijk laten zien dat ze serieus werk maken van de veiligheid van hun passagiers en personeel. Door deze structurele beveiligingsmaatregelen hopen ze te voorkomen dat er in de toekomst nog eens een gijzeling plaatsvindt.