Auto rijdt terras in Australië binnen: vijf doden en meerdere gewonden

Auto rijdt terras in Australië binnen: vijf doden en meerdere gewonden

Vijf mensen zijn om het leven gekomen en meerdere anderen zijn gewond geraakt na een auto die een terras binnenreed in een drukke straat in Melbourne, Australië.

Het voorval gebeurde op het terras van de Bourke Street Mall, waar veel mensen op het terras zaten te genieten van het mooie weer. De auto reed het terras op en veroorzaakte een grote chaos. Vijf mensen kwamen om het leven en meerdere anderen raakten gewond.

De politie heeft de bestuurder van de auto gearresteerd. Hij is een 32-jarige man uit de stad Heidelberg. Volgens de politie was hij onder invloed van drugs toen hij het terras opreed. De politie onderzoekt of er meer mensen betrokken waren bij het voorval.

De Australische premier Malcolm Turnbull heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Hij zei dat de Australische overheid alles zal doen om te helpen bij het verwerken van deze tragedie.

Het voorval heeft veel mensen in Melbourne geschokt. Er wordt gezegd dat de stad nu in rouw is. Er worden herdenkingsdiensten gehouden voor de slachtoffers en hun families.

Het is nog steeds niet duidelijk wat de precieze oorzaak van het voorval is. De politie onderzoekt nog steeds de omstandigheden rondom het voorval.