Houthandelpersoneel legt maandag staking in voor betere cao

Maandag heeft het personeel van de houthandel in Nederland een staking aangekondigd om een betere cao af te dwingen. De staking is georganiseerd door de vakbonden, die eisen dat de werkgevers een cao aanbieden die beter is dan de huidige.

De staking begint maandagmorgen en zal tot en met donderdagavond duren. Het personeel eist een loonverhoging van 3,5 procent, meer vakantiedagen, een betere pensioenregeling en betere arbeidsomstandigheden.

De vakbonden zeggen dat de werkgevers niet bereid zijn om aan de eisen te voldoen. Ze stellen dat de werkgevers niet genoeg geld hebben om de lonen te verhogen en dat de arbeidsomstandigheden al goed genoeg zijn.

De staking heeft grote gevolgen voor de houthandel in Nederland. De staking zal leiden tot een tekort aan hout en daardoor zullen veel bedrijven hun productie moeten staken. Ook zullen veel klanten hun bestellingen niet op tijd krijgen.

De vakbonden hopen dat de staking druk uitoefent op de werkgevers en dat ze bereid zijn om toe te geven aan de eisen van het personeel. Als dat niet gebeurt, zullen de vakbonden andere acties overwegen om hun doel te bereiken.