Verstappen op pole: bekijk de startopstelling voor de GP van Brazilië

Max Verstappen heeft zijn tweede pole position van het seizoen veroverd op de Grand Prix van Brazilië. De Nederlandse coureur was de snelste in de kwalificatie en zal morgen vanaf de eerste startpositie vertrekken.

Verstappen had al eerder dit jaar de pole position veroverd tijdens de Grand Prix van Hongarije. Met deze tweede pole position van het seizoen is Verstappen de eerste Nederlandse coureur die twee keer op pole staat in één seizoen.

De startopstelling voor de Grand Prix van Brazilië ziet er als volgt uit: Verstappen op pole, gevolgd door Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Verstappen had een goede kwalificatie en reed een perfecte laatste ronde. Hij was 0,123 seconden sneller dan Bottas, die op de tweede plaats staat. Hamilton, die de kampioenschapsleider is, staat op de derde plaats.

Het is voor Verstappen een belangrijke dag geweest. Met deze tweede pole position van het seizoen heeft hij bewezen dat hij een van de beste coureurs is in de Formule 1.

Morgen zal Verstappen proberen om vanaf de eerste startpositie te vertrekken en zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen. Het belooft een spannende race te worden met veel actie.

Laten we hopen dat Verstappen morgen een goede race rijdt en de overwinning pakt. Het zou een geweldig resultaat zijn voor de Nederlandse coureur en voor alle fans die hem steunen.