Verhoeven wint weer: 'Misschien heb ik nu de status van Grootste Aller Tijden verworven'

Verhoeven wint weer: ‘Misschien heb ik nu de status van Grootste Aller Tijden verworven’

Paul Verhoeven, de Nederlandse regisseur van films zoals RoboCop, Total Recall en Basic Instinct, heeft opnieuw gewonnen. Deze keer won hij de Gouden Kalf voor Beste Regisseur voor zijn nieuwste film Elle.

Verhoeven was verrast door de prijs en zei: “Misschien heb ik nu de status van Grootste Aller Tijden verworven.” Verhoeven is al jarenlang een van de meest succesvolle Nederlandse regisseurs en heeft al vele prijzen gewonnen.

Het is niet de eerste keer dat Verhoeven een Gouden Kalf heeft gewonnen. In 1997 won hij de prijs voor Beste Regisseur voor zijn film Zwartboek. Ook won hij in 1998 de Gouden Kalf voor Beste Film voor zijn film Soldaat van Oranje.

Verhoeven heeft met Elle opnieuw bewezen dat hij een meesterregisseur is. De film is gebaseerd op de Franse roman Oh… van Philippe Djian en gaat over een vrouw die wraak neemt op de man die haar verkrachtte. De film werd goed ontvangen door critici en publiek en won ook veel prijzen op internationale filmfestivals.

Verhoeven is een van de meest succesvolle regisseurs uit Nederland en heeft al vele prijzen gewonnen. Met zijn laatste prijs lijkt hij nu de status van Grootste Aller Tijden te hebben verworven. We kunnen alleen maar hopen dat hij nog vele jaren films blijft maken die zo goed ontvangen worden als Elle.