AZ lijdt verlies bij Excelsior, Go Ahead stijgt naar vijfde plaats

AZ lijdt verlies bij Excelsior, Go Ahead stijgt naar vijfde plaats

AZ heeft vandaag een teleurstellend resultaat geboekt in de wedstrijd tegen Excelsior. De Alkmaarders verloren met 2-1 van de Rotterdammers. AZ had de kans om de tweede plaats in de Eredivisie veilig te stellen, maar deze kans is nu verkeken.

Go Ahead Eagles heeft daarentegen een goede prestatie geleverd. De ploeg uit Deventer won met 3-2 van FC Utrecht en stijgt daarmee naar de vijfde plaats. Go Ahead Eagles heeft nu evenveel punten als AZ en staat daarmee op dezelfde plek als de Alkmaarders.

AZ zal nu moeten proberen om de tweede plaats in de Eredivisie te behouden. De ploeg heeft nog twee wedstrijden te spelen tegen Vitesse en Willem II. Als AZ deze wedstrijden wint, zal het de tweede plaats behouden.

Go Ahead Eagles heeft nog één wedstrijd te spelen tegen VVV-Venlo. Als Go Ahead Eagles deze wedstrijd wint, zal het op de vijfde plaats eindigen. Dit zou een grote prestatie zijn voor de ploeg uit Deventer, die dit seizoen als een van de minst verwachte ploegen begonnen is.

Het is duidelijk dat AZ en Go Ahead Eagles beide nog veel te spelen hebben voor het einde van het seizoen. Het resultaat van vandaag heeft de situatie in de Eredivisie veranderd en het zal interessant zijn om te zien hoe deze teams zich in de komende weken gaan ontwikkelen.