Guineese oud-leider opzameld uit gevangenis en later diezelfde dag weer gearresteerd

De Guinese oud-leider Alpha Condé is opgepakt uit de gevangenis en later diezelfde dag weer gearresteerd. De arrestatie kwam na een reeks van protesten tegen de regering van Condé. De protesten begonnen in oktober 2019, toen Condé aankondigde dat hij zou meedoen aan de presidentsverkiezingen in 2020.

De Guinese regering heeft de arrestatie van Condé bevestigd, maar heeft geen verdere informatie gegeven over de redenen voor de arrestatie. De Guinese autoriteiten hebben echter verklaard dat de arrestatie niet in verband staat met de presidentsverkiezingen.

Volgens verschillende bronnen is Condé gearresteerd omdat hij betrokken zou zijn bij een corruptieschandaal. Hij zou betrokken zijn geweest bij het vervalsen van overheidsdocumenten om geld te stelen uit de staatskas.

De Guinese regering heeft verklaard dat Condé niet langer president is en dat hij niet meer in staat is om te regeren. Er is echter geen officiële verklaring gegeven over wat er met Condé gaat gebeuren.

Condé’s arrestatie heeft veel protesten opgeroepen in het land. Er zijn verschillende demonstraties gehouden door mensen die vinden dat Condé onrechtvaardig behandeld wordt. Er zijn ook verschillende mensen gearresteerd tijdens de protesten.

Het is nog onduidelijk wat er met Condé gaat gebeuren. Het is echter duidelijk dat de situatie in Guinee gespannen is en dat er veel onrust is onder de bevolking. Het is belangrijk dat de regering eerlijk en transparant is over wat er met Condé gaat gebeuren, zodat het land weer rust kan vinden.