EU-Commissaris bezoekt Oekraïne om lidmaatschap te vergemakkelijken

EU-Commissaris bezoekt Oekraïne om lidmaatschap te vergemakkelijken

De Europese Commissaris voor buitenlandse zaken, Josep Borrell, heeft onlangs een bezoek gebracht aan Oekraïne om de verdere integratie van het land in de Europese Unie te vergemakkelijken. Tijdens zijn bezoek heeft Borrell gesproken met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en andere regeringsfunctionarissen.

Het bezoek van Borrell is een teken dat de EU de Oekraïense regering wil steunen bij hun inspanningen om lid te worden van de Europese Unie. Oekraïne heeft al veel vooruitgang geboekt op het gebied van hervormingen, waaronder hervormingen in het rechtssysteem, de energie-infrastructuur en de politieke stabiliteit.

De EU heeft Oekraïne ook beloofd dat het land financiële steun zal krijgen om de hervormingen te helpen financieren. De EU heeft ook aangeboden om Oekraïne te helpen bij het versterken van haar economie en het verbeteren van haar handelsrelaties met andere landen.

Borrell benadrukte dat Oekraïne nog steeds een lange weg te gaan heeft voordat het lid kan worden van de EU. Hij zei dat Oekraïne nog steeds een aantal hervormingen moet doorvoeren voordat het land in aanmerking komt voor lidmaatschap.

Het bezoek van Borrell is een duidelijk teken dat de EU bereid is om Oekraïne te helpen bij het vergemakkelijken van haar toetreding tot de Europese Unie. Als Oekraïne alle nodige hervormingen doorvoert, zal het land in staat zijn om in de toekomst lid te worden van de EU.